Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Love-Dane's Taisto, "Taisto"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2/2007


© Erja Funck

taisto.jpgMiksi valitsimme näyttelyn?

Minulla on ollut omia koiria jo nuoresta asti. Ensimmäinen koirani oli pitkäkarvainen chihuahua Mustan Ruhtinaan Hunajapapu. Tämän hurmaavan diivan kanssa tuli silloin 1980-luvun loppupuolella kierrettyä näyttelyitä tosi ahkerastikin. Ja, kun perheeseen tuli vielä uljas Mustan Ruhtinaan Pikku Prinssi, ei meitä pitänyt näyttelyistä mikään poissa.

Chihujen jälkeen ostin vähän isomman koiran pienen tyttäreni kaveriksi. Rotu oli cavalier King Charlesin spanieli ja nimi Babbler's Ghuck Norrie. Tämän koiran kanssa ensinäyttely oli huima; rodun erikoisnäyttely Helsingissä ja 36 pennusta paras! Mutta, ikää karttui ja kokoa tuli niin huimasti, että nauroinkin kasvattajalle osallistuvani koirani kanssa seuraavaksi berninpaimenkoirakehään, jossa menisimme suht' täydestä.

Sitten rakastuin Taistoon ensisilmäyksellä, kun hän haki kotia puolivuotiaana netissä. Ja näin Taisto muutti meille Raisioon kaukaa Torniosta cavalierini kaveriksi. Olin siinä vaiheessa jo päättänyt jättää näyttelyharrastuksen. Taistosta kasvoi kuitenkin mielestäni niin kaunis ja reipas poika, että olihan sitä sitten kokeiltava vielä senkin kanssa. Hyvinhän se meni se debytanttivuosi; 4 näyttelyä ja kolme serttiä. Ainoastaan ensimmäinen näyttely Turun Winter Dog show oli ilmeisesti niin häkellyttävä, ettei esiintymisestä tullut juuri mitään, treeniksi meni. Hyvän arvostelun ja kehut Taisto kuitenkin Rainer Vuoriselta sai.

Vahvuudet/heikkoudet

Taiston vahvuuksista fyysiseltä puolelta voisi mainita erinomaisen purennan, hyvän rodunomaisen rungon ja kulmaukset, upean (näsä)viisaan ilmeen. Psyykkisenä vahvuutena on päällimmäisenä loistava huumorintaju!

Heikkouksia omassa koirassa, vaikea juttu :) Ne ainaiset HORMOONIT! Ehkä laihat kintut, ei kovin seksikästä.

Motivointikeino nro 1?

Välillä tuntuu ettei mikään. Mutta, se ilmeisen yleinen miehiin uppoava: lirkutus ja herkkupalat.

Parhaat saavutukset?

Näyttelysaralla Turun Winter Dog Show 2006 tammikuu, ROP

SF Mva Love-Dane's Taisto
synt. 9.1.2004
kasvattaja Raili Rantavuoti, Tornio
omistaja Erja Funck, Raisio