Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Davydovin Iron Lady Wiwi, "Viivi"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2/2006


© Minna Mähönen

viivi1.jpgMikä sai sinut valitsemaan juuri näyttelyt lajiksenne?

Oikeastaan emme valinneet näyttelyitä harrastukseksemme, vaan näyttelyt valitsivat meidät. Nyt heti, ennen kuin jatkan, haluan painottaa, että Viivi on ihan tavallinen KOTIKOIRA!

Oli syyskuu 2004, kun kasvattaja Marina Sassi halusi käyttää Viiviä Porvoon koiranäyttelyssä. Aluksi vastustin ajatustakin melkoisesti, mutta koska näyttely oli omassa kaupungissa, suostuin. Ookrait, sanoin ja vitsailin, että tulemme sitten noutamaan koiramme peräkärryn kanssa: eihän ne palkinnot pikkuautoon mahdu! Heh heh. Hymy hyytyi, kun Vimpula voitti. Siitä se meidän näyttelyharrastus sitten alkoi. Kotikoiramme oli saanut lisäroolin.

Parhaat saavutuksenne?

Parhaisiin suorituksiin voisin luokitella V-05, PMV-05 sekä tietenkin Vuoden Apina 2005 tittelit. Kaikista suurin saavutus lienee kuitenkin 1. pentue, jossa syntyivät ehkä maailman komeimmat pennut Wilma ja Wilbur.

Miksi juuri tämä rotu harrastuskoirana?

Affenpinseri on aivan fantastisen upea koirarotu. Siinä yhdistyvät täydellisesti aktiivisuus, sopiva määrä omapäisyyttä, nokkeluus, älykkyys sekä miellyttämisen halu. Itse rakastan jo mainitsemieni ominaisuuksien lisäksi persoonallista ulkonäköä. Viivi on myös mainio hiirikoira (2000-luvun versio rottakoirasta). Hiiriongelmaa ei pihallamme ole Viivin tulon jälkeen ollut.

Mikä on koirasi motivointikeino nro 1?

Koiraani helppo motivoida pelkällä kannustamisella. Sillä on halu miellyttää ja ilo liikkua ja näiden ominaisuuksien ansiosta, mitään sen kummempaa motivointia ei tarvitse käyttää. Kehu ja kannustus saa ihmeitä aikaan. Joskus palkkiona hyvin tehdystä työstä annetaan makupala, mutta esim. näyttelyn jälkeen paras palkinto Viivin mielestä on pitkä metsälenkki tai riehumishetki naapurin Morris-koiran kanssa.

Davydovin Iron Lady Wiwi
synt. 19.6.2002
kasv. Marina Sassi, om. Minna Mähönen