Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Davydovin Black Oscar, "Oscar"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 1/2011


© Kirsi Kinnunen

oscar.jpgMikä sai sinut kiinnostumaan juuri näyttelyistä harrastuksena?

Näyttelykärpänen pääsi puremaan jo Oscarin isän kanssa ja oli luonnollista jatkaa harrastusta uuden juniorin kanssa. Alussa kyllä kävi mielessä opetella agilityn koukerot tuon niin vauhdikkaan kaverin kanssa, mutta juuri sillä haavaa ei koulutusta ollut alkamassa. Näyttelyharrastus antaa mahdollisuudet matkustamiseen ja saada näin uusia ystäviä yli Suomen rajojen.

Mieleenpainuvin näyttelyreissunne?

Pietarin matkalle Oscar joutui lähtemään yksin, kun minulle tuli työeste. Näin ainoaksi mahdollisuudeksi antaa hänet tutun rouvan huostaan bussimatkalle. Uneton oli seuraava yö, kun ikävöin häntä. Lauantai-iltapäivällä helpotti töissä, kun tuli tekstiviesti: "Ihana poika." Rauhoituin, kaikki on varmasti hienosti. Sunnuntai iltana ei kuulunut soittoa, joten ajattelin heidän tulevan vasta aamulla. Kolmen aikaan aamuyöllä heräsin puheluun, että täällä olisi yksi ylimääräinen koira. Rouva jonka huostassa Oscar oli, olikin jäänyt jo itärajan jälkeen pois bussista eikä ollut muistanut soittaa minulle, että ovat jo Suomen puolella. Onneksi pohjanmaalle menossa oleva pariskunta oli herännyt ja huomannut bussissa olevan ylimääräisen kaverin ja soittaneet rouvalle, että mitäs tälle karvakuontalolle tehdään. Nopeammin kuin palomiehet kiskaisin takin päälleni ja kengät jalkaan ja olin jo tien päällä menossa kohti Turun tietä. Ystävällisesti bussiporukka odotteli minua tien varressa, että sain sankarini haettua kotiin. Jos eivät olisi heränneet bussissa, niin olisi tullut Oscarille pohjanmaan matka kylkiäiseksi ja niin tietysti minullekin seuraavana päivänä. Sen jälkeen olemme reissanneet visusti yhdessä.

Parhaat saavutuksenne?

Ehdottomasti tuntui hienolta nostaa affenpinseri ryhmävoittajaksi toissakesänä täällä Suomessa, kun usein pienikokoiset rodut jäävät isokokoisten hienojen rotujen jalkoihin todella suuressa kakkosryhmässä.

Miksi juuri affenpinseri harrastuskoirana?

Affenpinseri on mukavan kokoinen matkaseuralainen ja pitkillekin matkoille on helppo ottaa useampiakin yksilöitä mukaan. Ne ovat hyvin sosiaalisia eikä joukkotapaamisissakaan synny rähinöintiä.

Oscarin vahvuudet ja heikkoudet?

Oscar on ollut pienestä pitäen hyvin itsevarma itsestään ja näyttänyt varmuutensa esiintyessään. Sopeutuminen aina erilaisiin tilanteisiin uusissa paikoissa ei ole koskaan tuottanut vaikeuksia. Heikkouksista ei tule mitään erityistä mieleen, jollei sitten ne nartut...

Oscarin paras motivointikeino?

Oscaria ei ole opetettu namipaloilla toimimaan. Tehokeinot jolloin pitäisi saada lisää vauhtia, ovat vain sanat että "mummu ja vaari odottaa", niin silloin mennään. Elikä Oscar ei ole koskaan yksin kotona, vaan päivähoidossa mummun ja vaarin luona.

DAVYDOVIN BLACK OSCAR
synt. 1.3.2006
kasv. Marina Sassi - om. Kirsi Kinnunen