Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

CutieFinn's Amos, "Amos"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 3/2006


© Kirsi Kinnunen

amos1.jpgMikä sai sinut valitsemaan juuri näyttelyt lajiksenne?

Hankin Amosin seurakoirakseni, vaikkakin kasvattaja mainitsi sillä olevan valmiuksia myös näyttelyihin. Päätösvalta jäi minulle. Ajatus näyttelyyn menosta syntyi, kun olimme kaunista kesäpäivää viettämässä Raaseporin linnan raunioilla. Kaiken muun ulkoilmatapahtuman merkeissä siellä oli myös match show, jota seurasimme aikamme. Sieltä poistuessamme eräs mies kumartui katsomaan Amosta ja kysyi, miksei affenpinseri ollut näyttelyssä? Ensinnäkin olin hämmentynyt, kun siihen asti jokainen oli kysynyt, mitä rotua koira edustaa, ja tämä tunnisti rodun heti. Kerroin Amosin olevan vielä alaikäinenkin ja ehkä myöhemmässä vaiheessa voisimme harkitakin sitä. Tämä mies osoittautui myöhemmin suureksi koira-asiantuntija Jarmo Palanderiksi. Syksyllä sitten hakeuduimme paikallisen kouluttajan näyttelykoulutukseen. Ymmärsin sitten, kuinka tärkeää on molempien rooli, sekä koiran että esittäjän, jotta puhalletaan yhteen hiileen.

Mitkä ovat koirasi vahvuudet ja heikkoudet?

Luottamus ja yhteistyö on Amosille tärkeää. Amosin liikunta kehässä on reipasta, ja saumaton yhteenkuuluvaisuus omistajaansa lisää hänen itseluottamustaan. Vahvuutena pidän hänen sosiaalista luonnettaan tulla toimeen vauvasta vaariin olevien ihmisten ja eläinten kanssa. Aina mukana ja paljon matkustaneena hän on tottunut mitä erinäisimpiin olosuhteisiin. Heikkoutena pidän osittain hänen kiltteyttään - aina luovuttaa toiselle kaikki. Joskus voisi pitää omiakin puoliaan. Ja heikkona nuori uros on tietysti lähellä olevaan juoksunarttuun, jolloin pää menee aivan sekaisin. Tosi ikävä tilanne eritoten näyttelyissä, jolloin se vaatii kovasti uskoa onnistumiseen esittäjältä.

Mikä on koirasi motivointikeino no 1?

Kyllähän ne taikasanat ovat mummo ja vaari. Oli sitten kyse mistä tahansa, turkin siistimisestä, näyttelyissä yms. Niin kun vain sanoo, että sen jälkeen mennään mummolle ja vaarille, niin kyllä häntä viuhuu.

Parhaat saavutuksenne?

Viime vuosi oli Amosille menestyksekäs. Hänestä tuli Suomen, Eestin, Venäjän, Latvian, Liettuan ja Valko-Venäjän muotovaliot ja joulukuussa koto-Suomessa hänet valittiin messukeskuksessa VSP vuoden koiraksi. Yhdistys palkitsi hänet myös parhaiten menestyneenä näyttelykoirana.

Fin & Est & Rus & Lt & Ltu & Blr Mva CutieFinn's Amos
synt. 7.4.2003
kasvattaja Tove Sjölund - omistaja Kirsi Kinnunen