Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Duvinal Velior Vitus, "Viljo"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2/2013


© Mila Matveinen

duvinalveliorvitus.jpgMitkä ovat koirasi vahvuudet ja heikkoudet?

Viljo on erittäin aktiivinen, ja sillä riittää intoa monenlaiseen toimintaan. Viljo oppii nopeasti, ja sillä on paljon halua toimia oikein. Virtaa sillä on joskus liikaakin, ja energiaa kuluu ylimääräiseen häsläämiseen. Lisäksi kuten moni muu pinseri, Viljo ei jaksa tehdä liikaa toistoja, vaan kaipaa vaihtelua toimintaan. Kotona Viljo osaa kuitenkin rauhoittua. Se on innokas tutustumaan uusiin asioihin ja koiriin sekä tulee toimeen kaikkien kanssa. Viljo harrastaa agilityä ja arkitottista.

Mikä sai sinut kiinnostumaan näyttelyistä?

Näyttelyissä käynti alkoi jo Viljon mummon Ceriinan Genevevan kotoisammin Tessan kanssa. Tessan kanssa kierrettiin paljon näyttelyissä niin Suomessa kuin ulkomailla ja kierretään edelleen veteraaniluokassa. Menestystä alkoi tulla mukavasti mm. Vuoden koira ja Voittaja 2007 & 2008, eikä sitten enää tehnyt mieli lopettaa näyttelyharrastusta. Kun alettiin suunnitella uuden koiran ostoa, oli meille tärkeää, että sitä voisi myös kuljettaa näyttelyissä mukana. Sitten kuultiin, että Tessan pojalle Ceriinan Nestorille oli syntynyt iso pentue Moskovaan, ja päätettiin olla yhteydessä Venäjälle. Vaikka sukutaulu tunnettiinkin suhteellisen hyvin ja siinä oli paljon tuttuja koiria, ei kuvien perusteella ollut varmaa, minkälainen pentu oli tulossa. Paljon laiteltiin viestejä edestakaisin ja käytiin skype-keskusteluita, kunnes päädyttiin ratkaisuun. Viljon näyttelyura lähtikin sitten kivasti käyntiin ollen mm. Saltzburgin Club Showssa Jugend bester sekä omassa pääerikoisnäyttelyssä ROP-juniori.

Miksi juuri tämä rotu harrastuskoirana?

Pinseri on luonteeltaan eloisa ja vilkas koira, ja sen kanssa pystyy harrastamaan monia lajeja. Sille soveltuvat niin agility, toko tai vaikkapa yhteiset juoksulenkit metsässä.

Mikä on koirasi motivointi numero 1?

Kyllä se on ruoka: nakit, lihapullat tai juusto, jolla poika lähtee käyntiin. Toki käynnistyy myös leluilla, jos namia ei ole saatavilla. Viljo on ihan mahtava poika!

Duvinal Velior Vitus
s. 11.6.2011
omistaja: Tarja ja Mila Matveinen
kasvattaja: Svetlana Vinediktova