Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Dorthonion Castamir-Coire, "Teuvo"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 3/2002


© Minna Leppänen, kuva © Studio66

teuvo.jpgMikä sai sinut kiinnostumaan näyttelyistä?

Siitä on niin kauan, kun Teuvo aloitti näyttelyuransa, ettei oikein enää edes muista, että mikä silloin sai innostumaan. Välillä oltiin jo jäämässä eläkkeelle, mutta sitten pinseripalstalla ollut juttu, jossa ihmeteltiin miksei "vanhoja veteraaneja" ymmärretä jättää eläkkeelle, sai meidät taas uudestaan innostumaan näyttelyistä.... Siitä kiitos palstanpitäjälle, olihan tämä sitten Teuvon paras näyttelyvuosi. Tosiasiassa kuitenkin näyttelyihin lähtemiseen eniten innostaa se valtava ilo ja onnellisuus koiran silmissä, kun se aamulla aikaisin tajuaa, että MINÄ PÄÄSEN MUKAAN!!! Jalat lyövät tyhjää ja muuten rauhallinen vanha herra kiljuukurkku suorana ja ryntää onnellisena autoon.

Kerro ihanin/karmein yhteinen reissunne.

Ihania reissuja on ollut monta; päällimmäisenä tulee mieleen Itävallan reissu Euroopan Voittaja näyttelyyn 1999. Bussin vanhimman koiran tittelin lisäksi saatiin Euroopan Voittaja -titteli ja ROP. Paikalliset kilpailijat kävivät sanomassa tuomarille, ettei noin vanhalle koiralle voi antaa serttiä (luulivat sen varmaan kilpailevan veteraaniluokassa), mutta tuomari ei siitä välittänyt, vaan vastasi, että kyllä voi ja kyllä minä sen sille annan! Saavutuksena oli myös se, että matkan järjestäjä oli pitänyt pinsereitä epäilyttävän luonteisina koirina, mutta muutti matkan aikana täydellisesti mieltään ja muistaa aina jälkeenkinpäin näyttelyissä käydä kysymässä Teuvon kuulumisia.

Samana vuonna Ruotsin Voittajanäyttelyssä Norrköpingissä meinasi tulla karmein kokemus, kun katselimme Teuvoa kehässä vakihandlerinsa Manen esittämänä ja kauempaa näimme selvästi, kuinka tuomari ojensi sinisen nauhan! Ihmettelimme sitten, että minkä takia kokenut näyttelykonkari menee vielä kilpailuluokkaan kakkosen saaneen koiran kanssa, kunnes sitten, kun Teuvo voitti luokan, selvisi, että sininen nauha olikin kaikille osallistujille jaettu näyttelymuisto. Sinisen nauhan sijasta tulikin sitten ROP (28 pinseriä), ROP-vet, S MVA, SV-99 ja RYP-5...

Parhaat saavutuksenne?

Erikoisnäyttelyn ROP ja BIS 2 on kyllä Teuvon paras saavutus, varsinkin kun ottaa huomioon sen, että sen saavuttaessaan Teuvo oli melkein 12-vuotias.

Tosin kyllä Pohjoismaiden Voittajanäyttelyn ROP ja Messarin Voittajanäyttelyn ROP 12-vuotiaana ovat kyllä myös mieleen painuvia jo senkin takia, että kaikissa näissä näyttelyissä oli yli kolmekymmentä pinseriä paikalla.

Mitkä ovat koirasi vahvuudet ja heikkoudet?

Teuvon suurin vahvuus on ehdottomasti sen luonne. Itsevarma, tasapainoinen, aina täysin luotettava ja ystävällinen niin ihmisiä kuin muita koiria (tai kissoja) kohtaan. Koskaan ei näyttelyissä tai muuallakaan liikkuessa tarvitse olla varuillaan Teuvon kanssa.

Liikkeet ovat Teuvon toinen vahvuus, ehkä siihen yhtenä syynä lienee se, että talutushihnaa Teuvo ei näe muutakuin näyttelyaamuina...

Nyt veteraani-ikäisenä (viimeiset kuusi vuotta;) Teuvon yhtenä vahvuutena on varmaan ollut sen nuorekkuus. Kehän laidalta voi aina laskeskella, että montako kertaa kukin tuomari kysyy uudelleen: "Anteeksi kuinka vanha?" Viimeksi Someron näyttelyssä Rainer Vuorinen ei meinannut millään ymmärtää, vaan kysyi handlerilta, että "Mitä sinä tarkoitat, että 13???" ja uudelleen samaa, ei auttanut muuta kuin tavata, että kol-me-tois-ta vuot-ta van-ha. Arvostelusetelissä sitten lukikin että "Superloistavassa kunnossa esitetty 13-vuotias veteraani. Näyttää nuorelta ja kauniilta." ja setelin alareunassa se ROP...

Mikä on koirasi motivointikeino nro 1?

Autokyyti näyttelypaikalle tai mihin vaan...onhan Teuvo Maanteiden kuningas. Teuvo on aina rakastanut autoilua yli kaiken:)

DORTHONION CASTAMIR-COIRE
synt. 29.8.1989
kasv. Minna Leppänen & Tuija Vehmas - om. kasv. & Merja & Marjo Mäkinen