Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Ceriinan Xerox, "Roxy"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2/2005


© Susanna Hautamäki

roxy1.jpgMiksi sinulla on koirana juuri pinseri?

Kahden "nikamavaivaisen" dobermannin jälkeen lähdin etsimään uutta rakenteeltaan terveenpää rotua itselleni lenkkikaveriksi, kun uuden rodun piti myös olla lyhytkarvainen, päädyin kohtuullisen nopeasti pinseriin.

Mikä sai sinut kiinnostumaan rodusta?

Yhdennäköisyys dobermannin kanssa oli varmasti yksi tärkeimmistä syistä.

Roxyn kaikkien aikojen parhaat saavutukset?

En alkujaankaan etsinyt itselleni näyttelykoiraa, joten on kai kohtalon ivaa että minulle sattui näin hyvin näyttelyissä pärjäävä koira. Roxy on reissannut Anjan mukana näyttelyitä ja minä olen yleensä jännittänyt kotosalla. Parhaimpina saavutuksina pidän v. 2002 voittoja Pohjoismaiden, Ruotsin ja Suomen voittajanäyttelyistä sekä viime kesän ISPU-näyttelyn ja erikoisnäyttelyn voittoja.

Mitkä ovat Roxyn vahvuudet? Entä onko Roxyllä heikkouksia?

Roxyn ehdoton vahvuus ulkonäön lisäksi on sen loistava luonne. Se tulee loistavasti toimeen kaikkien ihmisten ja koirien kanssa. Vahvuus on myös se, että se on hyvin hiljainen koira, se ei juurikaan hauku, ainoastaan jos näkee kissan tai rusakon juoksemassa pihalla. Siitä päästäänkin Roxyn heikkouksiin, joista täytyy mainita ehdottomasti suuri riistavietti. Olisi hienoa joskus päästää Roxy lenkillä vapaana tonkimaan hiirten koloja yms., mutta se uppoutuu niin hajujen maailmaan että kaikki muu näyttää unohtuvan ympäriltä.

Mitä muuta harrastatte?

Harrastuksemme on lähinnä lenkkeilyä ja ulkoilua. Roxy on vetänyt tytärtäni talvisin pulkassa Dobermanneiltani perinnöksi jääneillä varusteilla, mutta nyt tyttö alkaa olla jo niin iso, että tämä harrastus taitaa kohta meiltä jäädä. Lisäksi mieheni on käynyt Roxyn kanssa hiihtolenkeillä talvisin.

Haluaisitteko vielä sanoa jotain?

Haluan kiittää Anjaa loistavasta koirasta ja siitä että Roxy on saanut olla mukana reissuilla. Roxy olisi varmasti ihan toisenlainen koira jos se ei olisi päässyt kiertämään maailmaa.

KANS & FIN & S & N MVA FINNSG V-02-03 SV-02-03 PMV-02-03 ISPUV-04 CERIINAN XEROX
kasvattaja Anja Nikkonen - omistaja Susanna Hautamäki