Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Ceriinan Tanita, "Nita"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2/2003:


© Laura Vilamo-Salmi

tanita1.jpgMiksi sinulla on koirana juuri pinseri?

Rotua miettiessä ensimmäinen kriteeri oli ulkomuoto: sileäkarvainen, peruskoiran kokoinen ja näköinen rotu. Tärkeä kriteeri oli myös se, ettei rotu ole hirveän riistaviettinen, koska halusin pitää koiraa kesämökillä vapaana. Koska sisarellani oli ollut jo muutaman vuoden musta keskikokoinen snautseri, oli minun todella helppo päätyä pinseriin. Niin sitten ruskea Wilma-tyttö tuli minulle vappuaattona 1989!

Mikä sai sinut kiinnostumaan rodusta?

Katso ed. vastaus.

Milloin näyttelykärpänen puri sinua ja Nitaa?

Nita tuli minulle oikeastaan monien yhteensattumien kautta 9 kk:n ikäisenä, joten kasvattajansa Anja oli ehtinyt ilmoittaa sen jo näyttelyihin. Niin me sitten taidettiin ensimmäisten kuukausien aikana käydä jo 2-3 näyttelyssä. Pikkuhiljaa innostuin itsekin lähtemään mukaan.

Mikä on ollut mielestänne paras näyttelynne ja mitkä olivat Nitan saavutukset? Entä mistä näyttelystä ovat huonoimmat kokemuksenne ja miksi?

Menestyksellisesti hyviä on ollut monta, toivottavasti paras on vielä edessäpäin! Huonoja kokemuksia ei varsinaisesti ole mistään.

Koska en itse esitä Nitaa (se esiintyy muiden kanssa niin paljon paremmin), sanoisin, että eniten olen jännittänyt kehän laidalla kahtena kertana: Ensimmäinen Messarin voitto 1999 sekä Ceriinan kennelin kasvattajaryhmän BIS 3 -sijoitus Pohjoismaiden voittajanäyttelyssä 2001.

Anjan ja kumppaneiden kanssa Nita on sitten tehnyt muutamia aika hurjia, muttei huonoja ulkomaanmatkoja. Pari vuotta sitten he kävivät yhden viikonlopun aikana sekä Pietarissa että Latviassa, samoin yhden viikonlopun aikana on reissattu Ruotsin ja Tanskan näyttelyihin ja huom! aina autolla, ei lentäen.

Nitan kaikkien aikojen parhaat saavutukset?

Näyttelyllisesti Messarin voitot 1999, 2000 sekä viime syksyn erikoisnäyttelyn BIS-2. Parhaimpana saavutuksena itse pidän sitä, että kahtena viime vuonna, kun Nita on pärjännyt hyvin Vuoden koira -kisassa, sillä on myös molempina keväinä ollut pennut! Molempia pentueita se vielä hoiti ja imetti luovutusikään asti, joten voi sanoa että äitiys todella on vain kaunistanut tätä koirarouvaa.

Mitkä ovat Nitan vahvuudet? Entä onko Nitalla heikkouksia?

Ulkomuodon vahvuuksia ovat ryhdikkyys, hyvät liikkeet ja kaunis pää. Heikkouksiksi voisi sanoa, että korvat sojottavat välillä vähän minne sattuu, eikä aina huvita oikein esiintyä ja eihän kenenkään rakenne aivan täydellinen ole... Jos taas kysymyksellä tarkoitettiin jokapäiväisen elämän vahvuuksia ja heikkouksia (jotka ovat paljon tärkeämpiä), voidaan vahvuuksiksi sanoa avointa luonnetta ja sitä, että tulee hyvin toimeen lasten kanssa. Heikkouksia ovat: välillä vähän turhan äänekäs pihan vahtiminen sekä mustat labradorit, niitä Nita suorastaan vihaa!

Mitä muuta harrastatte?

Pakko myöntää, että omistajan laiskuuden vuoksi varsinaiset lajit ovat jääneet näyttelyihin, mutta tykkään käydä pitkillä kävelylenkeillä läheisessä metsässä, missä koirat voivat (vaan eivät saisi) juosta vapaana. Metsästä Nitan hyvä peruskunto on lähtöisin.

Haluaisitteko vielä sanoa jotain?

Haluaisin tässä yhteydessä kiittää Anjaa hienosta koirasta sekä mukavista näyttelymatkoista, sekä Riikkaa, Anskua, Marjoa ja muita henkilöitä, jotka Nitaa niin hienolla menestyksellä ovat esittäneet. Terveiset myös jokaiselle 15 pennulle omistajineen.

Lisäksi haluaisin sanoa kaikille pinserin omistajille, että tulkaa mukaan kerhon tilaisuuksiin ja tapahtumiin sekä kertokaa rohkeasti millaista toimintaa kerholta toivotte.


Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 3/2007:

© Laura Vilamo-Salmi

Kuten jo titteleistä voi lukea, näyttelyissä on tullut käytyä. Titteleiden lisäksi on tullut mm. lähes 50 cacibia, muutamia ryhmäsijoituksia kaikkien rotujen näyttelyissä sekä useampia Bis-sijoja erikoisnäyttelyissä. Nita lieneekin yksi kautta aikojen menestyneimmistä näyttely-pinsereistä Suomessa. Alun perin Nita tuli perheeseemme ihan kotikoiraksi, 9 kk:n ikäisenä edellisen pinserimme kuoltua. Pikkuhiljaa innostuin itsekin näyttelytouhuista ja lähdin kasvattaja-Anjan mukana reissuille. Kun Nita sitten osoittautui varsin kauniiksi yksilöksi ja menestystä on tullut, ei tätä touhua ole oikein raaskinut lopettaakaan!

Nyt Nitan jo siirryttyä veteraaneihin tarkoituksena on käydä fiilisten mukaan vain joskus isommissa näyttelyissä. Viimeksi mieltä on lämmittänyt erikoisnäyttelyn BIS 4-vet sijoitus sekä pinsereiden oman 1. erkkarin Vsp-sijoitus.

Nitalla on ollut 3 pentuetta (Ceriinan Z-, D- ja K-pentueet) ja lapsenlapsiakin täällä Suomessa yksi pentueellinen (Ceriinan I-pentue). Myös Keski-Europassa vilisee runsaasti Nitan pojan, Ceriinan Danilon jälkeläisiä. Onkin ollut mielenkiintoista seurata, miten erilaisia pentuja tulee eri yhdistelmistä ja huomata, että koirien kasvattaminen/rodunjalostus on todella pitkäjänteistä puuhaa.

Kotona Nitalla on kavereina 15 v. monirotuinen Weera sekä kääpiösnautseri Lilli 7 kk. Joskus meillä vierailee myös sijoituksessa asuva Nitan tytär Kassu. Näyttelyiden lisäksi Nitan harrastuksiin kuuluu lähinnä pihan ja lasten (Pauliina 9 v. ja Kalle 7 v.) vahtiminen sekä emännän kanssa ulkoilu (sauvakävely). Nitan mielipuuhaa on myös sohvalla löhöily, Lilli-pennun kasvatus sekä oravien ja siilin tarkkailu pihalla.

Toivottavasti perheemme saa nauttia tästä ihanasta koira-mummelista vielä monta vuotta!

Ceriinan Tanita
synt. 26.7.1998
kasv. Anja Nikkonen - om. Laura Vilamo-Salmi ja Anja Nikkonen