Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Ceriinan Jethro, "Jaro"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 1/2010


© Kirsi Kiuru

jaro.jpgKerro hieman koirastasi

Jaro - viralliselta nimeltään Ceriinan Jethro - on 6,5-vuotias black&tan pinseriuros. Aloitin hänen kanssaan toko-harrastuksen reilu 3-vuotiaana. Jaro on luonteeltaan rauhallinen, mutta toimelias, nopea oppimaan. Toko on Jarolle mieleinen harrastus. Tällä hetkellä kisataan avo-luokassa. Hänen kanssaan on niin helppoa nykyisin kulkea, koska hän on kuuliainen eikä tarvitse hihnaa. Hänen kanssaan on niin helppoa mennä minne tahansa, koska hän ei hypi eikä käyttäydy muutenkaan sopimattomasti.

Ketä muita laumaasi kuuluu?

Jaron lisäksi 8-vuotias punainen pinseriuros Ceriinan Flavio "Lasu" ja 10 kk bordercillie Oakmeadow Echo Express "Peto".

Miten treenaat koirasi kanssa?

Jaron ja Pedon kanssa ollaan tokossa pienryhmässä Alo/Avo. Se on suunniteltu kilpailemaan halukkaille koirakoille. Sen lisäksi treenaan noin 2-4 kertaa viikossa. Kisaviikkoina treenaan vain kerran ja silloinkin otan yleensä jotain pientä.

Kisamaisia treenejä teen yleensä edellisellä viikolla muutaman, jotta tiedän, mitä korjata. Sitten treenaan niitä korjattavia liikkeitä. Jos se menee hyvin, en tee yhtään enempää, lopetan aina onnistuneeseen suoritukseen. Joka kerralle teen treenisuunnitelman, mitä milloinkin teen. Se on todella tärkeää minulle, koska muuten tulee treenattua liikaa. Suosittelen kaikille samaa.

Käyn myös treenaamassa Pieksämäellä, koska kisaan enimmäkseen siellä. Mikä on kaikkein tärkeintä lajissa kun lajissa on se, että teillä on yhdessä hauskaa. Harrastaminen ei saa olla mitään pakkopullaa. Aina kannattaa miettiä, mitä ei ole pitkään aikaan treenannut. Itselläni meinaa jäädä vähälle jäävät liikkeet. Vaikka Jaron kanssa on ollut nouto hankalaa, nykyisin se noutaa innolla. Sitä on hauska katsella, kun sillä on sellainen into tehdä töitä. Itselle tulee hyvä olo siitä, että on onnistunut. Kiitoksia kasvattajalle erinomaisesta koirasta, myös kannustuksesta!

Mitkä ovat tavoitteesi tokon osalta?

Tavoitteeni on tällä hetkellä voittajaluokka ja sitten joskus se TVA!

Koirasi on myös hyvin menestynyt näyttelyissä. Vieläkö riittää tavoitteita näyttelyuralla?

Meinaan käyttää Jaroa vielä näyttelyssä sitten, kun hän on veteraani-ikäinen. Tavoitteita ei ole.

Mitä muuta haluaisit sanoa Snautseri-Pinseri-lehden lukijoille?

Kannattaa tokoilla! Se ei katso ikää, mutta jos tavoitteena on kisaaminen, kannattaa aloittaa jo pentuikäisenä. Jos itselläni joskus on pentu, aloittaisin perusasennon treenauksen jo heti, kun pentu tulee kotiin. Niin tein Pedon kanssa. Siitä on niin paljon helpompi jatkaa. Seuraavien liikkeiden treenausta!!

C.I.B FIN MVA EE MVA LV MVA LT MVA RU MVA BALT MVA LTJV-06 RKFV-10
CERIINAN JETHRO
synt. 1.5.2005
kasv. Anja Nikkonen - omistaja Kirsi Kiuru