Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Ceriinan DW Rubens, "Rubens"


Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2/2001:

© Marjo Alander

rubens.jpgMiksi juuri tämä rotu harrastuskoirana?

Koska pinseri tulee hyvin toimeen tanskandogien kanssa. Rubensin isä Frodo tuli myös loistavasti toimeen tanskandogien kanssa, joten pinseri oli luonnollinen valinta tanskandogin rinnalle.

Parhaat saavutuksenne?

Rubens teki Ruotsissa historiaa kv näyttelyssä ollen RYP 3, historiaa koska typistämätön koira harvoin pärjää ryhmäkehissä. Toinen mielenpainunut sijoitus tuli Saarijärven kansallisessa näyttelyssä, historiallista sekin, kun Rubens voitti ryhmän ja sijoittui BIS-kisassa viidenneksi.

Kerro jostain yhteisestä reissustanne?

Kävimme Rubensin kanssa Dortmundissa ja se matkusti takana yhdessä tanskandogin ja sen paksujen peitteiden kanssa. Ajoimme seitsemän valtion läpi ja tiet olivat paikoittain huonossa kunnossa ja hyvin mutkaisia. Sen seurauksena kuopan osuessa kohdalle Rubens hypähteli noin 20-30 cm korkeudella kuin trampoliinilla. Taustapeilistä näkyi vain ilmassa pomppiva pinseri ja aluksi Rubensin ilme oli hyvin turhautunut, mutta nopeasti se sopeutui tilanteeseen ja matkanteko sujui ongelmitta.


Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 4/2007:

Kymmenen vuotta tulee täyteen siitä, kun pieni punainen pinseri-poika muutti Tuusulasta Hämeenlinnaan. Rubens tottui heti kaupunkilaisen elämään kulkien tanskandoggin rinnalla Hämeen linnan kupeella. Harrasteltiin vähän tokoa ja välillä käytiin raunioilla, tehtiin jälkeä, mutta omimmillaan Rubens on näyttelykehässä, tosin osaa myös mököttää, jos sille päälle sattuu.

Lomieni ajat Rubens asui Aulilla ja Juusolla tottuen olemaan maskottina useammassa paikassa. Juuso on aina ollut suosikki ja paaponut Rubensia. Helppo, tasainen luonne (LT 113) ja erilaisissa paikoissa oleminen on tehnyt koirasta helpon reissukoiran.

Pentuna päästiin heti Helsingin MV-näyttelyyn isoon kehään asti. Siitä näyttelyt alkoivat. Monenlaista on näytelmissä sattunut vuosien varrella. Paras vuosi oli 2003, jolloin saimme 3 voittaja-titteliä. Vuonna 2006 olimme Puolan MV-näyttelyssä paras veteraani ja isossa kehässä veteraaneissa vielä viiden joukossa, mikä on ollut yksi parhaista hetkistä. Yksin en ole tähän kaikkeen pystynyt ja kiitokset näyttelymenestyksestä kuuluu mm. Anjalle, Riikalle, Aulille ja Juusolle, jotka ovat koiraa kuljettaneet maailmalla.

Nykyään Rubens viettää eläkepäiviä maalla käyden harvakseltaan näyttelyissä. Muiden koirieni harrastukset vievät muualle (tanskandoggi Max ja pinseri Pepsi). Rubens on kuitenkin aina mukana, mutta seuraa harjoituksia autosta. Joskus voidaan mielen virkistykseksi tehdä jotain mukavaa. Lenkkeilyt tehdään kimpassa, joten ei ikä vielä paljon paina, ei puhettakaan ettäkö jäätäisiin kotiin. Vanha herra pitää itse oikeutettuna päällikön paikkaa laumassa ja toivottavasti saamme nauttia toisistamme vielä useamman vuoden.

KANS & FIN & S & DK & EST & LTU MVA FINSG ESTV-00 LTUV-00 CERIINAN DW RUBENS
FIN 40248/97, synt. 2.10.1997
Kasvattaja Anja Nikkonen, Kerava - Omistajat Auli Vitikainen, Hiirola & Marjo Alander, Parola