Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Ceriinan Arnold, "Arno"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2/2007


© Saana Lehtonen

arno.jpgMikä sai minut valitsemaan juuri näyttelyn lajiksemme?

Arnold oli pienestä pitäen kaunis vahva pinseriuros, jolla oli mielestäni poikkeuksellisen kaunis pää ja erinomaiset lentävät liikkeet. Näiden asioiden vuoksi ja kasvattajan kannustuksesta lähdimme kokeilemaan, mitä mieltä tuomarit koirasta ovat, sillä omistajan näkemys ei ehkä aina ole se kaikista objektiivisin. Onhan se oma koira aina omissa silmissä juuri se kaunein. Arnoldin temperamenttiselle luonteelle näyttelyt ovat myös tehneet hyvää.

Parhaat saavutuksemme?

Arnoldin kanssa olemme tehneet monta mukavaa ja unohtumatonta näyttelyreissua niin koti- kuin ulkomaillakin. Paras saavutus on kuitenkin Vuoden 2006 snautseri-pinserirotujen pääerikoisnäyttelyn ROP-sijoitus.

Arnoldin vahvuudet ja heikkoudet?

Arnoldin vahvuuksiin täytyy lukea komean ulkomuodon lisäksi mahtava luonne. Tässä on koira, jollaista olen aina halunnut. Siinä ei ole mitään liikaa eikä liian vähän, pinseriksi. Luonnetestikin sujui hienosti Arnoldmaiseen tyyliin, täysillä. Arnold tulee toimeen kaikenlaisten ja kaiken ikäisten ihmisten kanssa, ja se on myös sosiaalinen toisten koirien kanssa. Kuitenkin vahtivietti on erittäin korkea, ja Arnoldin vartioimalle alueelle on turha yrittää. Pidän erityisesti juuri tästä kiehtovasta yhdistelmästä: välillä sylikoira, välillä lahjomaton vahti. Heikkouksiin luen kuuluvaksi pinserille rodunomaisen malttamattomuuden, tylsää ei saa olla.

Lopuksi haluan kiittää Anjaa tästä upeasta koirasta ja Anskua Arnoldin tyylikkäästä ja menestyksellisestä esittämisestä! Ilman teitä tätä saavutusta ei olisi tullut.

Fin Mva Finnsieger Ceriinan Arnold
synt. 3.9.2001
kasvattaja Anja Nikkonen, omistajat Saana Lehtonen & Harri Tuhkasaari