Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Sorita's Jim Jump For Joy, "Jim"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 4/2003


© Kati Toivonen

jim2.jpgMatkalla Dortmundin MV-näyttelyyn... Jim pakkasi puruluun mukaan ja yrittää varmistaa, ettei häntä vain unohdeta matkasta.


Vuoden 2001 lopulla Sussie Nilsson kysyi minulta, ottaisinko hänen koiransa Jimin keväällä luokseni joksikin aikaa ja kävisin näyttelyissä, kunnes Jim saisi viimeisen tarvittavan cacibin. Sussie itse oli muuttamassa USA:han, ja Jimillä tulisi vuosi ja yksi päivä ensimmäisestä cacibista täyteen vasta syksyllä. Niinpä Jim muutti Riihimäelle toukokuun lopussa 2003.

Heti ensimmäisessä näyttelyssä Tuusulassa Jim oli ROP ja vain kerran Jim on jäänyt ilman sa:ta. Koska Sussie oli käynyt Jimin kanssa ahkerasti näyttelyissä Ruotsissa ja Tanskassa, niin lopputuloksena Jim on vuoden kääpiöpinseri 2002 Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa! Aikamoinen tripla, johon yksikään toinen kääpiöpinseri ei ole tainnut pystyä.

Paras näyttelykokemuksemme tähän mennessä on ehdottomasti ollut Dotmundin maailmanvoittajanäyttelyn ROP unohtamatta kuitenkaan Voittaja 2002 -näyttelyä, jossa oli todella paljon hyviä kääpiöpinsereitä sekä Champion of Minpins -gaalaa. Onnittelut gaalan ideoijille ja järjestäjille hyvästä ideasta ja todella mukavasta tapahtumasta maistuvine tarjoiluineen!

Kotioloissa Jim on kiltti, mutta hypervilkas. Aina mukana menossa ja leikkimässä muiden kääpiöpinseripoikieni kanssa. Jimin suosiossa ovat erityisesti pehmeät lelut, joita on mukava riepottaa ja kantaa mukana koko ajan. Naapuritkin ihmettelevät, kuka on se, joka yrittää haukkua lelu suussa. Jimin mielipuutaa on istua portailla lelu etujalkojen välissä ja tarkkailla ympäristöä. Pientä päänvaivaa aiheuttaa aidan toisella puolella asuva villi jänis, jota pitäisi päästä jahtaamaan, mutta kun joku on rakentanut tyhmän aidan pihan ympärille!

Jälkeläisiä Jimillä on jo muutamia, mm. Ruotsissa syntynyt ja sieltä Suomeen muuttanut Sorita's Pan Red Chief Of Humblepup, jolla on jo pari serttiä, sekä Baron Castle Mr. Paddington, jolla myös on pari serttiä. Mielenkiinnolla odotan, millaisia kasvaa vielä pentuiässä olevista 2003 syntyneistä jälkeläisistä. Ainakin Jim Junior ja Paddington muistuttavat hyvin paljon isä-Jimiä.

Näyttelyissä käyntiä tullaan jatkamaan, sillä Jim jää pysyvästi Suomeen ja on minun ja Sussien Nilssonin yhteisomistuksessa.

Lopuksi suurkiitokset Sissille tästä mainiosta veijarista, jonka seurassa ei aika tule pitkäksi!

Kans & Pohj & Est Mva MV-03 V-02 SV-00, -01 KbhV-01 BSG-01 BerlinSieger-02
Sorita's Jim Jump For Joy
synt. 2.3.2000
kasvattaja Sussie Nilsson, Ruotsi - omistajat Sussie Nilsson & Kati Toivonen, Riihimäki