Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Rämpsän Hulda Huoleton, "Tinka"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 3/2002


© Salme Räsänen

tinka.jpgMiksi juuri tämä rotu harrastuskoirana?

Ennen kuin Tinkan otin, haaveilin vuosia border colliesta. Halusin koiran, jonka kanssa voin harrastaa agilitya, tokoa, pk-lajeja ym. - siis monipuolisen koiran. Sitten muutaman kerran vierailtuani Rämpsän kennelissä ja tutustuttuani kääpiöpinseriin ajattelin, että miksei tuollaisen kirpunkin kanssa voisi jotain tehdä! Niinpä sitten Tinka saapui taloon, enkä ole sitä ratkaisua katunut päivääkään.

Harrastuskoirana kääpiöpinseri on vallan oiva vekotin. Sillä riittää intoa ja energiaa toimimiseen. Se on täsmällinen ja hyvin nopea oppimaan, eikä motivointikeinoja tarvitse kaukaa hakea. Tietysti koiran vilkkaus aiheuttaa välillä päänvaivaa, mutta helpompi sitä ylimääräistä vipellystä on karsia kuin saada lisää.

Mitkä ovat koirasi vahvuudet ja heikkoudet?

Suurin vahvuus on koiran ahneus! Ruualle perso koira tekee melkein mitä vain saadakseen namipalkan. Eikä herkun tarvitse olla kuivamuonaa kummempaa... Muista vahvuuksista mainittakoon tekemisen into, kontaktihakuisuus, tarkkuus ja nopea oppimiskyky.

Heikkouksista taas talvista tokoilua haittaa karvattomuus, joten kisakausi ajoittuu lähinnä kesäaikaan. Lisäksi kärsivällisyydessä olisi välillä vähän parantamisen varaa, kun kahden minuutin paikallamakuukin tuottaa toisinaan ongelmia.

Mikä on koirasi motivointikeino nro 1?

Ruoka, ruoka ja ruoka! Tilanteesta riippuen motivoin myös pallolla ja taistelulelulla. Näillä saa hyvin kierroksia lisää. Ruualla palkitsen liikkeestä pysäytykset, paikallaolon ym. rauhoittumista vaativat liikkeet - pallolla tai lelulla taas vauhdikkaammat, kuten luoksetulon ja hyvän seuraamisen. Joskus taas motivoinniksi riittää mustasukkaisuus, eli se, että teen toisten koirien kanssa jotain, eikä Tinka pääse siihen mukaan. Sitten oman vuoron tultua riittää kyllä halua tehdä töitä...

RÄMPSÄN HULDA HUOLETON
synt. 18.9.1998
kasv. Minna Tossavainen, Sunila - om. Salme Räsänen, Imatra