Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Onda's Orecchiuto, "Rambo"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 3/2001


© Pirjo Onza, kuva Paula Heikkinen-Lehkonen

rambo.jpgMiksi juuri tämä rotu harrastuskoirana?

Näyttelyistä olemme olleet innostuneita jo pitkään, aiemmin dalmatiankoiriemme kanssa ja nykyisin enemmän kääpiöpinsereiden kanssa. Hankittuamme Rambon emän, Kleinwesen Taigan, vuonna 1995 oli tarkoituksenamme mennä näyttelyihin, tosin ikävän onnettomuuden vuoksi Taigasta ei koskaan tullut "näyttelykoiraa". Mutta Taiga on ollut mitä parhain periyttäjä, ja yhdessä Fin Mva Auretan Zake Zambon kanssa se sai 15.5.96 pentueen, jossa syntyi Rambo. Rambokin oli myytävänä, mutta kun sopivaa ostajaa ei heinäkuun loppuun mennessä ollut ilmaantunut, jäi Rambo meidän perheen "Kingiksi". Rambo sitten osoittautuikin ihan mukavan näköiseksi urokseksi ja sen näyttelyttäminen alkoi aktiivisemmin kesällä 1997, jolloin se tuli Suomen Muotovalioksi. Koiranäyttelyt ovat olleet aina osa koiraharrastustamme, ja se on hyvin tärkeä osa koiran kasvatustyötä.

Kerro karmein reissunne?

Rambon kanssa olemme matkustelleet paljon näyttelymatkoilla ja lomamatkoilla, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin lentäen, eikä meillä ole koskaan ollut mitään ongelmia saada koiraa matkustamoon, kun varaus on tehty hyvissä ajoin. Viimeisimpänä reissuna Crufts 2001, jonka paluulennolla sattui niin, että olimme varanneet koiralle matkustamopaikan, joka ei sitten Sabenan systeemeissä Englannin päässä kuulemma näkynytkään. Kapteenin mielestä koira oli laitettava ruumaan, kävin kyllä sen koneen ruumaan kurkistamassa ja sinne ei ainakaan meidän koiraa laiteta. Ei kuljetuskassikaan olisi ollut siellä turvallinen ruumassa, joten siinä sitten väsyneenä yritettiin koiraa saada matkustamoon, mutta kapteeni piti päänsä ja loppujen lopuksi jäimme koko seurue pois lennolta ja reissasimme maateitse Birminghamista Brysseliin.

Mitkä ovat koiramme heikkoudet ja vahvuudet?

Rambon vahvuus on esiintyminen ryhdikkäästi, mutta esiintymisestä löytyy myös sen heikkous... Rambo haluaisi pitää lauman (eli meidät) kasassa, ja on huolestunut kun toinen on kehän laidalla katsomassa tai ylipäätään näyttelyalueella. Astunut uroskoira kun on, niin narttujen tuoksut saavat sen suorastaan "täpinään" ja silloin ei esiintymisestä tule oikein mitään.

Int, Fin, Est, Dk, S Mva, FinSg, Itw-99, PMV-99, V-00 Onda's Orecchiuto
FIN28244/96, synt. 15.5.1996
Kasvattaja: Guirino Onza, Helsinki - Omistajat: Pirjo ja Guirino Onza, Helsinki