Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Kleinwesen Tosca, "Tosca"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2/2004


© Virpi Juslin

tosca2.jpgLiperin näyttelyssä 16.8.1997, vasemmalla Virpi & Tosca (VSP, sert, FIN MVA) ja oikealla Marko ja Pindogin Al Capone (ROP, sert)

Vuoden 1996 alussa etsiskelin tanskandoggiurokselleni pienikokoista "kestävää" kaveria seuraksi (tilaa ei ollut silloin harkita toista doggia) ja niinpä päädyin kääpiöpinseriin, niiden luonteen ja terveyden vuoksi. Ja kun en ole koskaan ollut innostunut pitkäkarvaisista koirista, niinpä kääpiöpinseri rotuna täytti kaikki vaatimukset, joita pieneltä koiralta halusin.

Alun perin aloin etsiä ruskeaa urosta... mutta kai se kohtalo sitten puuttui peliin. Huomasin ilmoituksen ruskeasta narttupennusta, joka olisi Espoossa Eevan hoivissa. Siitä se koko tarina sitten alkoi. Hieman epäilytti ensin juoksuajat yms., koska narttua ei minulla koskaan ennen ollut, mutta ne "pelkotilat" olivat aivan turhia, kaikki meni tosi hyvin. Tosca oli jo nuorena uskomaton tapaus, puolensa se piti isojen seurassa, aivan kuin se itsekin olisi jättimäisen kokoinen. Ja sen se osasi näyttää dogeille.

Kun Tosca tuli taloon, kiinnostus rotua kohtaan syveni ja Kuoppalan Eevan avustuksella aloinkin harkita Toscalle pentuetta ja tulevaksi isäksi päätin valita Eevan luona olevan mustan uroksen, Figaron. Näin syntyi Pindogin A-pentue, josta kotiin jäi Ava Gardner. Tosin hän muutti myöhemmin hoitamaan kotikoiran virkaa jäätyään aivan liian pieneksi (22-23cm). Tosca on ollut aina todella mahtava emä ja pentueen syntymän jälkeen se on todella nopeasti palautunut, joten jo senkin vuoksi Tosca onkin Pindogin A-, B-, C-, D- ja jopa F-pentueenkin emä. Toista tällaista narttua minulla ei varmaan tule ikinä olemaan. Mahtava narttu kantoaikana, synnytyksessä, nopea palautuminen ja uskomaton hoitaessaan pentuja ja vieläpä näyttelyissä ikinuori, kuten useimmat varmaan veteraaniaikanakin ovat sen huomanneet.

Mieleenpainuvin näyttelykokemus Toscan kanssa löytyy vuodelta 1996, jolloin olimme ensimmäistä kertaa pentuluokassa. Aiemmin doggien kanssa "menestys" on ollut aika laidasta laitaan, joten Toscan saama KP ja ROP-pentu-saavutus olikin todella hienoa. Tänä päivänäkin, jos kysytään, mikä ruusuke on kaikkein arvokkain minulle, niin ne ovat juuri nuo edellä mainitsemani Toscan kohdalla.

Tosca on nyt eläkepäivillään muuttanut vanhempieni luo Tertun ja Tommi-dogin kaveriksi. Siellä se kylki kiinni lämpimän uunin kyljessä tyytyväisenä juuri äskenkin köllötteli, kun siellä kävin. Jos ei suuhun (hampaita tippunut matkalla eläkeläiseksi) katsoisi, niin ei voisi ikää kukaan arvata yli 9-vuotiaaksi. Ja vauhti vaan kiihtyy... Kunhan "me" hieman rauhoitumme, niin pitänee käydä vielä veteraaneissa näyttäytymässä.

FIN MVA KLEINWESEN TOSCA
synt. 1.1.1995
kasvattaja: Eeva Kuoppala, Espoo
omistaja: Virpi Juslin, Heinävesi