Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Kleinwesen Cosmic Honey, "Remi"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2/2010


© Sari Tervonen

remi.jpgKuinka agilityharrastus alkoi?

Kiinnostuin lajista jo 14 vuotta sitten. Tuolloin meille muutti 3-vuotias sheltti ja eräs tuttavani pyysi minua mukaansa katsomaan heidän treenejään. Se näytti kivalta touhulta,ja ilmoittauduinkin alkeiskurssille saman tien. Siitä innostus on vain kasvanut. Välissä meni muutama vuosi, ettei minulla ollut koiraa ollenkaan, kunnes perheeseemme tuli kääpiöpinseri Benjy (Kleinwesen Ben Hur). Remi on siis kolmas agilitykoirani, kilpailen molempien kanssa 3-luokassa.

Parhaat saavutukset?

Oli hienoa, kun Remi nousi ensimmäisissä kisoissaan neljällä startilla kakkosiin ja siitä sitten samoin neljällä startilla kolmosiin. Upeaa nähdä, kuinka perusopetus kantoi hedelmää ja koira toimi radalla nuoresta iästään huolimatta. Se oli myös hieno saavutus, kun pääsiäiskisoissa Remi teki samana päivänä kolme nollatulosta ja sijoittui parhaimmillaan neljänneksi 63 koiran joukosta.

Koiran vahvuudet ja heikkoudet?

Remille on ollut helppoa opettaa kaikki alusta alkaen, koska se on niin kuuliainen. Tekemisen into on ollut nähtävissä kaiken aikaa. Remi kestää hyvin toistoja harjoituksissa, mutta siitä tulee helposti epävarma, jos sitä oikaisee esimerkiksi mahdollisesta kontaktivirheestä liian jämäkästi, ja se vaikuttaa vauhtiin. Siksi meillä onkin usein kisoissa "kaikki tai ei mitään"-meininki, eli jos minun ohjausvirheeni vuoksi koira ohittaa esteen, en aina korjaa tilannetta, vaan jatkamme iloisesti radan loppuun.

Motivointikeino nro 1?

Remi on helppo motivoida. Se rakastaa vetolelua, jota käytänkin ennen rataa koiran innostamiseen. Radan jälkeen suurin palkinto on kuitenkin nami. Remi tietää, että herkut ovat mukana ja niitä se myös odottaa suorituksen jälkeen. Treeneissä vielä toimiikin se, että käytän välillä vain lelua palkkana, mutta kisapaikalla ei. Pääasia, että tekeminen on koiran mielestä mielekästä ja palkka vaivan arvoinen.

Kleinwesen Cosmic Honey
synt. 14.3.2008
kasvattaja Eeva Kuoppala, omistaja Sari Tervonen