Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Iitin Tiltun Karjalan Helmi, "Helmi"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2/2004


© Riitta Tahvanainen

helmi1.jpgEnsimmäisen kääpiöpinserini (A'dreams Red-Iris) Iriksen hankin dobermanni Daran (A'dreams Bijou) kaveriksi. Kääpiöpinserin hankkiminen dobermannin kaveriksi oli minusta mitä luontevin ratkaisu. Hain Daralle kaveria, joka on kooltaan pieni, luonteeltaan terhakka sekä puolensa pitävä ja lenkeillämme matkassa pysyvä. Iris täytti nämä vaatimukset ja kääpiöpinseristä tulikin sittemmin rotu, jota tänä päivänä kasvatan kennelnimellä Iitin Tiltun.

Daran kanssa olin käynyt näyttelyissä ja sama harrastus lankesi luonnostaan myös Iriksen osalle. Iriksestä tuli varsin nopeasti Suomen muotovalio ja tämä ruokki näyttelyinnostustani myös Iriksen pennun Iitin Tiltun Karjalan Helmen suhteen. Helmi on kennelini ensimmäinen pentu ja Helmen valioksi tuleminen oli minulle suuri ilo. Parhaimpina näyttelytuloksina pidän Joensuun näyttelyn RYP 2 sijoitusta, syksyn 2003 erikoisnäyttelyn VSP sijoitusta sekä vuoden kääpiöpinserikisan 2003 parhaaksi nartuksi sijoittumista.

Helmi elelee tällä hetkellä kääpiöpinseriuroksen Nestorin (Morakerti Bence) kanssa Daran menehdyttyä syksyllä 2003 syöpään. Laumassa, johon myös luetaan vanhempieni luona asuva Iris, Helmi on sovittelijan ja rauhan rakentajan roolissa. Helmi on luonteeltaan erittäin miellyttämishaluinen ja "kiltti".

Helmi on kunnostautunut myös kolmen pennun emänä. Tämä rooli oli oikein sopiva Helmen laiselle tyynelle nartulle ja Helmi saakin asettua tähän rooliin myös tänä keväänä. Ennen pentujen syntymää odotamme innokkaina kevättä lenkkeilyn ja luonnossa liikkumisen merkeissä. Luonnossa vapaana juokseminen kääpiöpinserikavereidensa kanssa onkin Helmen mieluisinta puuhaa.

FIN MVA IITIN TILTUN KARJALAN HELMI
synt. 20.6.2001 kasvattaja ja omistaja: Riitta Tahvanainen, Lieksa