Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Greatman's Qaikki-Qaikessa, "Mexi"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 4/2011


© Marie-Louise Björndahl, kuva Anki Molander

mexi.jpgKerro hieman koirastasi

Greatman's Qaikki-Qaikessa "Mexi", syntynyt 11.01.2007. Sen emä on Int & Pohj & Fin & S & N & Dk & Est & Ltu Ch, Fin Agi Ch, ISPU JW-04, Ltu W-05, Est W-08, FinnSieger Greatman's Lucky-Lips "Maya" ja isä Int & Pohj & Fin & S & N & Est Ch, EU JW-06 Kimo vom Camp Achensee "Kimo". Mexin kasvattajat ovat Pia & Matti Koivukoski, Kennel Greatman's Kokkolasta. Mexin omistaa Marie-Louise Björndahl Pietarsaaresta.

Mikä tekee siitä ainutlaatuisen?

Mexi on äitinsä tapaan erittäin vilkas, toimelias (välillä liiankin), lapsellinen (ehkä koska elää Maya-mamman kanssa) ja erittäin kiinnostunut käytännön töistä esimerkiksi mökillä. Mexi yrittää omalla tavallaan "auttaa" vaihtelevin tuloksin... Porkkanan viljely on Mexin erikoisalaa ;-). Mexi on kääpiöpinserin tavalla aina valmis vaikka mihin. On aina kiirettä, mutta ei ole juuri väliä mihin. Vaikka Mexi onkin aikuinen, sille on jäänyt söpö pentumainen ilme, rypyt otsassa ja pentumainen "mjauuu"-ääni. Valtavista korvista puhumattakaan... Laumamme nuorimpana Mexi on tottunut siihen, että muut päättävät, joten se näyttää muille koirille aina rauhoittavat signaalit ja näin kaikki koirat pitävät Mexistä.

Miten tulit valinneesi juuri kääpiöpinserin ja juuri tämä koiran?

Mexi on kolmas kääpiöpinserini. Olen ihastunut niiden luonteeseen, vilkkauteen, huumoriin, seurallisuuteen ja monipuolisuuteen. Elämäni rotu! Juuri Mexin valitsin, koska se on oman Mayani tytär ja halusin sukuun jatkoa.

Mitkä ovat erityisen hienoja hetkiä yhteisen elämänne aikana? Saavutukset ja niin sanotut arjen onnelliset hetket?

Merkitsevimmät saavutuksemme agilityssä ovat ehkä suhteellisen nopeat luokkanousut ja SM-nollien keruu. Mexi aloitti virallisen kisauransa tammikuussa 2010, nousi keväällä kakkosluokkaan, kesällä kolmosluokkaan ja rupesi heti keräämään nollia SM-kisoja 2011 varten. Kiintiö tuli täyteen keväällä 2011, joten Mexi pääsi osallistumaan SM-kisoihin kesäkuussa 2011. Sna-Pin-yhdistyksen Vuoden Agility-tulokas 2010 -palkinnon lisäksi Mexi oli myös oman seuramme JKF:n Paras tulokas 2010 ja Vaasan kennelpiirin piirimestari-4. Arjen onnelliset hetket ovat lähinnä, kun touhutaan yhdessä mökillä Mayan ja Mussenkin kanssa. Mexi (Qaikki-Qaikessa) on nimensä kaltainen: mukana kaikessa, mutta tykkää tietysti myös istua sylissä ja nukkua kainalossa peiton alla. Pentuna Mexi rakastui naapurin Eetu-kissaan ja suhde jatkuu edelleen.

Koirasi on saavuttanut paljon menestystä agilitykisoissa, onko teillä jotain muita harrastuksia? Miten innostuitte agilitysta?

Mexin kanssa harrastamme myös näyttelyjä jonkun verran, kuitenkin ilman suurempaa menestystä. Itse olen harrastanut agilityä vuodesta 1994 lähtien, ja Mexi on nyt neljäs agilitykoirani. Mexin kanssa harrastamme pitkiä kävelyjä, kaikenlaista yhteistä touhua ulkona, matkailua, löhöilyä ja yhdessä oloa.

Mitä toivotte tulevaisuudelta, onko jotain vielä saavuttamatta, agilityn osalta tai muuten?

Ensinnäkin toivon, että Mexi saa olla yhtä terve kuin Maya-mamma ja että pystymme harrastamaan agilityä paljon ja kauan. Toivon, että silloin tällöin tulisi myös hyviä tuloksia, mutta itse harrastaminen ja yhteiset hetket ovat tärkeimmät.

Greatman's Qaikki-Qaikessa
synt. 11.01.2007
Kasvattajat Pia & Matti Koivukoski, Kokkola
Omistaja Marie-Louise Björndahl, Pietarsaari