Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Greatman's Lucky-Lips, "Maya"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 3/2006


© Marie-Louise Björndahl

maya1.jpgEnsimmäinen koirani oli mäyräpinserinarttu Bamse (1993-2005). Sen kautta opin tuntemaan kääpiöpinseritkin. Rotu oli siihen mennessä minulle tuntematon. Agility oli Bamsen lempipuuhaa, ja harjoittelimme ja kilpailimme koko sen elämän aikana. Bamsen ollessa 9-vuotias vuonna 2002 meille tuli ensimmäinen kääpiöpinseri Musse (Rämpsän Oikku Oona) ja vuotta myöhemmin vielä Maya (Greatman's Lucky-Lips). Mayan kanssa kävimme ensiksi pentukoulua ja agilityharjoittelut aloitimme Mayan ollessa noin vuoden ikäinen. Maya rakastaa agilityä ja on osoittautunutkin lahjakkuudeksi. Lyhyessä ajassa (ennen 2 vuoden ikää) Maya nousi kolmosluokkaan ja keräsi sieltä muutamassa viikossa jo tämän vuoden SM-kisoihin vaadittavat nollat. Mayalla on jo kuusi nollavoittoa kolmosessa, joten tavoitteenamme on joskus saavuttaa AVA-titteli. Osallistuminen kesäkuun SM-kisoihin tulee olemaan valtavan jännittävää, hauskaa ja arvokas kokemus.

Kääpiöpinseri on minulle ihanteellinen rotu: pirteä, aktiivinen, energinen, oppivainen ja aina iloinen. Kääpiöpinseri on lähes väsymätön ja mainio seura pitkilläkin lenkeillä. Kääpiöpinserit ovat joustavia ja viihtyvät yhtä hyvin myös matkoilla, töissä ja kaikissa muissakin yhteyksissä, jos ne vain saavat olla laumansa seurassa.

Maya tietysti motivoituu namipaloilla, mutta rakastaa agilityä niin paljon, että pelkkä radalle pääseminen on jo riittävästi motivoivaa. Mayan vahvat puolet ovat ilo, kestävyys, hyvä seuraaminen, halu tehdä työtä ja olla mieliksi. Heikkouksina ovat lähinnä kontaktipinnat ja tietysti nuoren koiran kokemattomuus. Ohjaajalla on monta heikkoutta, mutta mahdollisista vahvuuksista ei ole tietoja...;-)

Mayan kanssa käymme myös näyttelyissä. Muuten Maya on erittäin elämänrakastavainen ja helposti innostuva koira joka leikkii, pussaa ja halaa samalla innolla.


INT & FIN & S & LTU MVA, ISPU JW-04, LTU W-05, FinnSieger Greatman's Lucky-Lips
synt. 1.7.2003
kasv. Pia Koivukoski - om. kasv. & Marie-Louise Björndahl - ohj. Marie-Louise Björndahl