Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Djoyfull Djoy Got To Go, "Kauko"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 3/2009


© Marika Lehtonen

kauko.jpgKauko oli RYP1 Joensuussa 17.5.2008, ryhmätuomarina Kari Järvinen ja handlerina Arja Tiimo.

Näyttelyitä on Kaukon kanssa kierretty melko ahkeraan, niin koti- kuin ulkomaisiakin. Karmeita reissukokemuksia ei oikeastaan ole kertynyt ollenkaan. Sen kummemmin on myös vaikea yksilöidä ihaninta yhteistä reissua, kaikki matkat ovat olleet omalla tavallaan hienoja ja ikimuistoisia. Kauko on niin ihanteellinen perhekoira kuin matkakumppanikin, se kun on kotonaan kaikkialla eikä koskaan aiheuta hämminkiä tai mekkalaa sen enempää hotellihuoneissa kuin täyteen ahdetuissa linja-autoissakaan. Sen kyky passivoitua matkojen ajaksi/hotelleissa ja aktivoitua tarvittaessa tekee siitä kerrassaan mainion ja helpon matkakumppanin.

Kauko on monessa suhteessa yksi parhaista koirista, joita minulla on koskaan ollut ilo omistaa. Yksi sen vahvimmista puolista on ehdottomasti luonne. Se on avoin olematta mielistelevä, alati iloinen, tasapainoinen ja itsevarma koira. Myös sen luontainen ryhdikkyys ihastuttaa. Siis täysin minun käteeni sopiva koira. Joskin koko "paketti" ihastuttaa itseäni, niin ulkomuodollisista seikoista sen parhaiksi piirteiksi voisin lukea sopivan koon yhdistettynä erittäin vahvaan luustoon, myös liikkeessä priiman ylälinjan ja miellyttävän uroksen pään. Heikkouksiin voisin lukea melko voimakkaan, joskin hallittavissa olevan, riistavietin, löysät etuliikkeet ja takaraajojen länkisäärisyyden.

Kaikki saavutukset ovat olleet hienoja, mutta ryhmäsijoitukset niin KR kuin KV näyttelyissäkin ja se yksi BIS2 KR näyttelyssä ovat tietysti olleet ne spesiaaleimmat. Koen jokaisen kääpiöpinserin saavuttaman sijoituksen ryhmässä/BIS-kisassa positiivisena mainoksena tälle parhaimmillaan kuvankauniille rodulle: kääpiöpinseri kun harmittavan usein jää kovatasoisessa ja lukumäärällisesti suuressa kakkosryhmässä isompien ja näyttävämpien lajitovereidensa varjoon. Myös tämä Vuoden Kääpiöpinseri 2008 saavutus on luettavissa meille merkittävimpiin. Kilpailu on tänä päivänä myös rodun sisällä kova, eikä tämäkään saavutus ihan helpolla heltiä. Suurin kiitos näistä upeista tuloksista sinne minne se kuuluu, eli Kaukon handlereille. Erityisesti "vakiohandlereille" Arja Tiimolle ja Susanna Uusituvalle, sekä kaikille tuomareille, jotka ovat Kaukon palkinneet.

C.I.B. & FI & RU & LT & EE MVA, BALT & LT & LV & EE JMVA, LTV-09, FINNSG
Djoyfull Djoy Got To Go
synt. 12.8.2006
kasv. Ekaterina Kochetova, Venäjä
om. Marika Lehtonen, Kannusjärvi