Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

A'dreams Black Enigma, "Santra"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 4/2005


© Marika Lehtonen

santra1.jpgMikä sai sinut valitsemaan juuri tämän lajiksenne?

Dobbereitten kanssa tuli aikanaan kierrettyä näyttelyitä melko aktiivisesti. Santra oli jo heti pennusta hyvin ryhdikäs ja luontainen esiintyjä, niinpä hieman jo hiipunut näyttelykipinä leimahti uudelleen liekkeihin.

Parhaat saavutuksenne?

Menestys näyttelyissä on aina mukavaa, ja kaikki saavutetut voitot ja tittelit ovat olleet niitä parhaita. Mieleenpainuvin saavutus lienee kuitenkin Santran ensimmäinen SERTi ja VSP, jotka tulivat minulle täytenä yllätyksenä Lahden KV näyttelyssä snautseri-pinseri rotujen erikoistuomarilta Anneli Alfthanilta Santran ollessa vasta 9 kk ja 10 pv vanha. Sen onnellisen ja hieman hölmistyneen virneen pois pyyhkiminen naamalta kesti todella kauan ;). Myös KANS MVA arvon saavuttaminen hyvin nopeassa ajassa on ollut hartaasti muisteltu kokemus.

Miksi juuri tämä rotu harrastuskoirana?

Ihan alunperin jo yli kymmenen vuotta sitten ihastuin Santran kasvattajan, Marja-Leena Kurvisen, ruskeaan narttuun Iinaan (Of Leijliden Red-Sheila). Marja-Leena oli astuttamassa Iinan tytärtä, joten varasin siitä pennun. Valitettavasti narttu jäi tyhjäksi ja sitten eteen putkahtikin mielenkiintoinen dobberipentu ja haave kääpiöpinseristä jäi taka-alalle. Vuonna 2001 huomasin kääpiön mentävän aukon perheessämme ja niin tuli Sylvi talouteen. Sylvi sytytti minussa niin suuren palon rotuun, että oli saatava toinen ja niin tuli Santra.

Kääpiöpinseri on parhaimmillaan luontaisen ryhdikäs, täynnä tulista halua mennä ja tehdä. Aina valmis kuin kunnon partiolainen ikään. Oikeastaan vain omistajan mielikuvitus on rajana harrastusmahdollisuuksille kääpiöpinserin kanssa vaikka se pieni koira onkin. Se on myös ihan omiaan isompienkin koirien lenkkiseuraksi, eikä se taatusti hyydy pitkilläkään patikkaretkillä. Luonnollisesti myös ulkonäkö viehättää minua suuresti. Muun muassa näiden syiden vuoksi tuli tämä rotu valittua, eikä ole tarvinnut katua hetkeäkään.

Mitkä ovat koirasi vahvuudet ja heikkoudet?

Santran vahvuuksiin kuuluu ulkomuodon lisäksi sähäkkä ja helposti motivoitava luonne. Itseriittoisuus näkyy neidossa hyvänä ryhtinä. Heikkoudeksi voisi tietyissä tilanteissa lukea melko dominoivan luonteen, joka näkyy joskus neidon jurnahtamisena hajumaailmaan ja merkkailuun. Varsinkin on/off harrastuksemme agilityn suhteen tämä voi olla minulta ajoittain hyvin paljon pinnaa vaativaa ;).

Mikä on koirasi motivointikeino nro 1?

Ruoka, ruoka ja ruoka. Reilulla kehumisella on toki lähes samanlainen vaikutus suoritukseen kuin suoritukseen.

Lopuksi vielä SUURI KIITOS kasvattajalle tästä upeasta tyttösestä! Kiitos myös kaikille ystäville, mm. Arja Tiimolle ja Susanna Uusituvalle Santran varamammana toimimisesta ja näyttelyihin kuskaamisesta kun olen itse ollut estynyt.

KANS & FIN & S & EST & RUS MVA, JV-03, FinnSg A'dreams Black Enigma, "Santra"
s. 16.7.2002
kasv. Marja-Leena Kurvinen, Vantaa - om. Marika Lehtonen, Kannusjärvi