Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Wanhan Purolan Lada, "Lada"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2/2011


© Martina Cittova-Kontu

lada.jpgKunnia L-pentueestani itse asiassa kuuluisi tsekkiläiselle Denisa Havelkovalle, jonka kasvateista tämä pentue toteutui. Tällä hetkellä Lada on viettämässä kotikoiran elämää (ja osittain työkoiran elämää, sillä se toimii lemmikkieläinkauppiaan muotimallina - testaa pannat ja vaatteet sekä namit).

Ladan vahvuudet ja heikkoudet harrastuskoirana?

Ladan vahvuudet ovat nätti rakenne ja kauniit liikkeet. Heikkoudeksi koen pehmeän luonteen, josta puuttuu snautserimainen kipinä.

Paras motivointikeino?

Parhaana motivaatiokeinona toimii ruokaa, sillä koira on melko ahne.

Mieleenpainuvin näyttelyreissunne?

Mieleenpainuvin reissu oli kevään erikoisnäyttely Hyvinkäällä, jossa Lada oli BIS1 pentu ja isänsä BIS1 veteraani. Toisessa erkkarissa oli Lada 9 kk ja 2 vrk vanha ja sai ensimmäisen Sertinsä ja sijoitui PN 2-seksi.

Mikä sai sinut kiinnostumaan juuri näyttelyistä harrastuksena?

Näyttelyt vievät mukanaan. Kun hurahtaa kasvatustyöhönkin, tulee tarvetta katsastaa, mitä "jalostusmarkkinoilla" liikkuu ja samalla tarkistuttaa, mitä tuomarit ovat mieltä omista kasvateista. Jollain tavalla se on myös sosiaalinen tapahtuma, ja kun näkee työkseen joka päivä lukemattomia määriä koiria, on tarvetta nähdä niitä viikonloppuisinkin.

Miksi juuri snautseri harrastuskoirana?

Snautseri on paras mahdollinen rotu, jonka kanssa olen saanut kunnia olla. Taidamme olla samalla aaltopituudella. Ensimmäisen ostin omilla rahoillani 16-vuotiaana, ja tämä oli luonteeltaan oikea aarre. Harrastetiin suojelua ( ZVV2, tsekkiläinen versio IPO2 ) ja koira elätti minua opiskelija-aikana vartiointiliikkeessä. Koira murisi ja ilmoitti ohikulkijoista, ja minä pänttäsin…

Myöhemmin tuli koulutettavaksi saksanpaimenkoira, bokseri ,muutama oma suursnautseri, käppänä ja ceskoslovensky vlcak (joka oli muuten ensimmäinen Suomessa), mutta ei tullut sitä samaa yhteyttä kuin snakujen kanssa. Snautseri oppii nopeasti eikä pidä toistoista. Suosittelen ennen kokeita 2-3 viikkoa tympäyttävää lomaa, niin koira suorastaa lukee ajatuksia ennen kuin nämä syntyvät!

Parhaat saavutuksenne Ladan kanssa?

Vuoden 2010 näyttelykoira ja tulokas. Näyttelypuolella on saavutus aina, jos pärjätään kovassa kilpailussa...

HEJW-10, HEW-10 WANHAN PUROLAN LADA
synt. 6.9.2009
omistaja & kasvattaja: Martina Cittova-Kontu