Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Tacillan Yes The Day, "Stella"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2/2013


© Sirpa Vittinki, kuva Kati Kuuttila

tacillanyestheday.jpgKuinka monta koiraa itselläsi on?

Meillä on 3 snautseria: Ada 11,5 vuotta (Doctor's Order Gina Ginelli), Stella 4,5 vuotta (Tacillan Yes The Day) ja Taavi 2 vuotta (Tacillan Super Trouber). Lisäksi meiltä löytyy kaksi kissaa, Takku & Tikru.

Miksi snautseri? Mikä rodussa kiehtoo?

Snautserissa minua kiehtoo ulkonäkö ja jästipäinen luonne :) Snautseri on myöskin suht terve rotu. Karvaamaton, säänkestävä turkki on myös plussaa. Aluksi haaveilin kääpiösnautserista, mutta kun tapasin ystäväni Nooran snautserin Adan, se oli rakkautta ensi silmäyksellä.

Kuinka kauan sinulla on ollut snautsereita?

Minulla on ollut snautsereita vuodesta 2008 lähtien. Aluksi meille muutti 6-vuotias Ada ja samana syksynä kotiutui riiviöpentu Stella.

Mitä teet koiriesi kanssa agilityn lisäksi?

Jokapäiväiseen elämään meillä kuuluu metsälenkit ja erilainen motivoiminen (naksuttelu, naminpiilotus, motivointipelit). Taavin ja Stellan kanssa harrastetaan agilityä, Stellan kanssa tosissaan ja Taavin kanssa ihan omaksi iloksi ainakin näin aluksi. Stella toinen intohimo on viime kesänä aloitettu vesipelastus. Taavin ykkösharrastus on komeana oleminen eli näyttelyt :) Taavi harrastaa myös tottista ja kesäisin jälkeä & hakua.

Miksi agility? Mikä lajissa kiinnostaa?

Agilityssä kiinnostaa vauhti ja monipuolisuus. Treenattavat asiat eivät lopu koskaan, ja varsinkin snautseria pitää muistutella säännöllisin väliajoin aikaisemmin opituistakin. Ratojen suorittamisen suunnitteleminen on myös hauskaa: täytyy tietää oman koiransa vahvuudet ja heikkoudet ja suunnitella sen pohjalta nopeasti paras tapa suorittaa rata.

Miten snautserista tulee hyvä agilitykoira? Mitä kaikkea se vaatii?

Agilityn täytyy olla hauskaa koiralle. Aluksi on löydettävä oikea motivointikeino (nami, lelu, toiminta) ja opeteltava tekemään töitä yhdessä niin, että se on maailman hauskin ja palkitsevin asia. Snautserin kanssa on vältettävä kyllästymistä, mieluummin loistavan hauska kahden minuutin treeni kuin puoli tuntia niin, ettei mikään oikein onnistu. Tämä on ollut itselleni vaikeaa. Stella rakastaa agilityä (ja yleensä tekemistä) niin paljon, että menee samoja keppejä samalla raivoilla vaikka puoli tuntia, mutta Taavi kyllästyy asioihin helposti, vaikka ne olisivat kuinka mukavia. Täytyy olla siis vaihtelua.

Snautserin kouluttamisessa täytyy olla mustavalkoinen. Jos joku asia tehdään tietyllä tavalla, se tehdään aina täysin samoin. Esimerkiksi kontaktit: jos vaadit tietynlaiset kontaktit, ne ovat aina samanlaiset treeneissä ja kisoissa. Koira oppii äkkiä, että nyt ollaankin kisoissa ja saan tehdä nämä ihan miten haluan ja varmasti käyttää tilaisuuden hyväkseen.

Agilitykoiran tulee olla hyvässä kunnossa. Sen kanssa pitää harrastaa monipuolista liikuntaa vaihtelevissa maastoissa. Ennen ja jälkeen treenien tehtävät lämmittely ja jäähdyttely lenkit ovat tärkeitä koiran lihashuollon kannalta.

Tässä joitain "vinkkejä" mutta täytyy muistaa, että jokainen koira on erilainen :)

FI MVA EE MVA EEV-12 TACILLAN YES THE DAY, 28.7.2008
Kasvattaja: Anu Katila
Omistaja: Sirpa Vittinki