Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Tacillan Ronaldo, "Roni"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2/2010


© Siru Mettälä

roni.jpgRonin vahvuudet ja heikkoudet harrastuskoirana?

Ronin vahvuus on sen itsepäinen ja kova, mutta oppiva ja sopeutuva luonne. Heikkous on puolestaan se, että se on iso ja hidasliikkeinen, minkä vuoksi agilityn sai unohtaa kilpailumielessä.

Ronin paras motivointikeino?

Käymme iltalenkillä joskus etsimässä rottia hyvin tuloksin, joten kun näyttelyssä sanon "etsi rotta" ja vinkautan pientä vinkulelua taskussa, niin sillä saa hännän pystyyn. Myös tai makupalat toimivat motivointikeinona.

Mieleenpainuvin näyttelyreissunne?

Mieleenpainuvia reissuja on kertynyt paljon. Esim. kerran tuli ajettua n. 350 km, minkä jälkeen nukuin ABC:n pihassa tila-auton lattialla ja kuuntelin toisella korvalla, kun Roni murisi yöllä rekkamiehille. Aamulla silmät olivat vähien unien ja kylmän yön jäljiltä punaiset kuin tomaatit. Siitä sitten aamulla suoraan näyttelyyn, josta tuli varaserti ja ei muuta kuin kotiin. Parhaiten mieleen on ehkä kuitenkin jäänyt Ronin ensimmäinen näyttely. Roni meni sinne veljensä omistajan (eli kyseisen haastattelun tekijän) kyydillä, ja minä ikävöin koiraa koko päivän ja mietin, että ihan hullua. Illalla sitten kotiin tuotiin koira ja sen mukana sylillinen palkintoja!

Mikä sai sinut kiinnostumaan juuri näyttelyistä harrastuksena?

Olen syntynyt koiraharrastusperheeseen ja notkunut pienen ikäni vinttikoirajuoksuissa ja näyttelyissä isäni kuuluttaessa. Ensimmäinen oma koirani rajoitti näyttelyharrastusta, koska se oli sekarotuinen ja niille sellaisia ei silloin oikein järjestetty. Toisen koirani springerin kanssa kävin satunnaisesti näyttelyissä, mutta se oli hiukan liian pieni eikä siksi pärjännyt kovin hyvin. En myöskään koskaan aiemmin päässyt näyttelyissä oikein sisään niihin porukoihin, kunnes sitten Ronin kanssa kaikki tuntuivat tutuilta ja auttavaisilta. Kiinnostus kasvoi tietty saavutuksien myötä, mutta ennen kaikkea mukavat ihmiset ja koirajutut kehän laidalla veivät mukanaan.

Miksi juuri snautseri harrastuskoirana?

Edellisen koiran elätettyä eläinlääkäreitä ajattelin etsiä kohtalaisen terveen rodun. Snautserin omituinen ulkonäkö ja harvinaisuus houkuttelivat. Kun vielä kun kuulin, että ovat kovapäisiä ja karvaa saa irtoamaan vain nyppimällä, tuntui rotu hyvältä. Olin aina ihaillut lihaksikkaita koiria, joten kyltymätön lenkkikaveri sai tulla.

Parhaat saavutuksenne?

Henkilökohtaisesti parhaalta saavutukseltamme on tuntunut se, kun tuomari on kehunut siistissä kunnossa esitettyä koiraa, sekä se, että Roni jaksaa kiertää kehissä ja nauttii näyttelyistä ja karvan laitosta.

C.I.B. FI & EE & LT MVA V-08 TACILLAN RONALDO
SYNT. 7.7.2006
kasvattaja Anu Katila - omistaja Siru Mettälä