Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Affenpinserin historiaa Amerikasta käsin

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 1/1999


© Johanna Komulainen, käännös Bark Bytes, Inc:n aineistosta

Kuten monien muidenkin rotujen kohdalla, tästä rodusta löytyy luotettavaa kirjoitettua lähdeaineistoa vasta 1800-luvun lopulta lähtien. Affenpinseri-rotu esiintyy saksalaisessa taiteessa aina 1500-luvulta saakka kuvailtuna sekä rotta- että seurakoirana.

Affenpinseri on kotoisin Saksasta ja sen nimi tarkoittaa "apinaterrieriä". Suuret tummat silmät, esiintyöntyvä leuka ja alahuuli sekä kasvojen kuonokarvat - kaikki nämä vaikuttavat osaltaan affenpinserin "koomisen vakavaan" ilmeeseen ja temperamenttiin.

Rotu tunnetaan pelottomuudestaan ja pienuudesta huolimatta affenpinseri on "pieni rehvasteleva roisto". Affenpinseriä pidetään griffon bruxellois'n kantaisänä ja kun se yhdistettiin snautseriin, syntyi kääpiösnautseri. Kantalinjat, jotka ovat todelliset griffoneiden perusta, syntyivät affenpinserin ja tavallisen Belgian katukoirien risteytyksistä. Tämä viimeksi mainittu rotu oli maalaiskoira, pörhökarvainen, sisukas, epämiellyttävä mutta älykäs. Tämä Griffons D’Ecurie maksoi ylläpitonsa pitämällä tuholaiset poissa talleista.

Affenpinseri hyväksyttiin Amerikan Kennelliiton (AKC) kantakirjaan vuonna 1936. Silloinen saksalainen standardi otettiin AKC:n perusstandardiksi. Näyttää siltä, ettei yksikään affenpinseri ole vaikuttanut rotuun USA:ssa ennen toista maailmansotaa. Tämän päivän affenpinserin alkuperä voidaan jäljittää koiriin, jotka Evelyn Brody toi maahan Saksasta 1950-luvun kieppeillä. Eräs rouva Brodyn maahan tuoma, Bub V. Anwander, oli rodun ensimmäinen amerikkalainen valio.