Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Tacillan, Anu Katila

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 4/2016
© Anu Katila


VUODEN SNAUTSERI-KASVATTAJA 2015 Kennel Tacillan, Anu Katila

Mustan parran säpinää – 24 vuotta mustien snautserien kasvatusta

Tacillan_Ruotsissa2.jpg

Kuvassa Tacillan kasvattajaryhmä Ruotsin snautserikerhon erikoisnäyttelyssä 2008. Koirat neljästä eri yhdistelmästä: Tacillan Questa, Rosa Mundi, Takira. Kuva Stefan Borg.

Neljäs vuosi perättäin ykkösenä Suomen Snautserikerhon vuoden kasvattajakisassa. Viimeisin täysin yllätyksenä, sillä kehissä tuli kierrettyä vuoden 2015 aikana edellisvuosia vähemmän. Kiitos viime vuoden ja tämänkin vuoden menestyksestä kuuluu ainoastaan kasvatinomistajille! Heidän aktiivisuutensa on vailla vertaa.

Syyskuussa 1992 syntyi ensimmäinen musta pentue, josta kennel Tacillan sai alkunsa. En silloin arvannut, miten pitkään ja intensiivisesti sitä hurahtaisi tähän mielenkiintoiseen koiramaailmaan. Vuosien varrella tullut menestys, koirat ja mukana olleet ihanat ihmiset ovat vieneet toimintaa eteenpäin.

Menestystä on tullut monenmoista: Näyttelysaralta 4 maailmanvoittajaa, 2 Euroopan voittajaa, 1 Euroopan Juniorivoittaja, 2 Veteraani Maailmanvoittajaa, lukuisia Kansainvälisiä, Suomen, Pohjoismaiden ja muiden maiden Voittajatitteleitä ja valioita. Erikoisnäyttelyissä Best In Show -koiria, -kasvattajaryhmiä, -veteraaneja ja -pentuja. Snautserikerhon Vuoden koira -kilpailussa Tacillan-kasvatit ovat voittaneet Vuoden näyttelykoira -kilpailun miltei vuosittain vuodesta 1998 lähtien. Kerhon Vuoden kasvattaja Kennel Tacillan on ollut vuosina 2003, 2004, 2012, 2013, 2014 ja 2015. Ykkössija on tullut kerran tai useamminkin kerhon Vuoden veteraani, käyttökoira, agilitykoira, tulokkaat näyttelyissä ja agilityssä sekä Vuoden rallytokokoira ja Vuoden Snautseri -kilpailuissa.

Team Tacillan

Näyttelykehien lisäksi Team Tacillan on osallistunut vuodesta 2004 lähtien eri rotujen väliseen Agirotu-joukkuekilpailuun kahdella tai kolmella joukkueella eli 8-12 mustan partasuun ja ohjaajan voimin. Agirodussa on tullut peräti kaksi kertaa palkintosija. Pelastuskoiraharrastuksessa ja palveluskoiralajeista löytyy niin ikään aktiivisia kasvatinomistajia partasuiden kanssa. Uusimmassa lajissa rallytokossa kilpailee tällä hetkellä kuusi Tacillan-kasvattia. Vuoden 2016 kerhon rallytoko-mestaruuksissa 3. sija tulikin Tacillan Super Starille. Koiraharrastuksen lajikirjo antaakin siis monia mahdollisuuksia harrastaa snautserin kanssa. Yhdessä on järjestetty koulutuksia ja kasvattipäiviä. Koiramaisen toiminnan lisäksi muutamien kasvatinomistajien kanssa ollaan kokoonnuttu myös ei-koiramaisissa merkeissä, muiden harrastusten parissa. Parasta onkin Team, yhdessä tekeminen, toisten tukeminen, vaikeuksien ja ilojen jakaminen!

Snautserikerhon jalostustoimikunnassa olen ollut mukana 1990-luvun puolesta välistä saakka, alkuaikoina sihteerinä, välillä puheenjohtajana ja nyt varapuheenjohtajana. Ensi vuoden alusta on aika jättää jalostustoimikunnan työ uusille innokkaille kasvattajille. Pohjanmaan paikallistoimintaa olin perustamassa 1990-luvun loppupuolella ja Suomen Snautserikerhon toiminnassa olen ollut aktiivisesti mukana koko kasvatustyöni ajan. Järjestötyö on ollut antoisaa, vaikka välillä hyvinkin paljon aikaa vievää.

Koirankasvatus on elämäntapa, johon liittyvät eläimet ja ihmiset. Kasvattaminen vaatii mielenkiintoa, aikaa, rahaa, tietotaitoa, pitkäjänteisyyttä ja ihmissuhdetaitoa. Koirankasvatus antaa ihania ihmissuhteita, partasuita, matkoja, unettomia öitä, onnen hetkiä ja välillä myös epätoivon tuulahduksia.

Kiitos!

Kiitän kasvatinomistajia, ystäviä, kilpaveikkoja, muita kasvattajia, tuomareita ja kerhoa kaikesta siitä tuesta, jota olen vuosien varrella saanut. Te olette tehneet tästä mielenkiintoisen harrastuksen.

Tacillan_SuperStar.jpgMV-14, V-14-13-12, TlnV-13, LVV-13, PMV-13, HeW-13, Fin & S & Ee & Lt & LV Mva, RTK2 Tacillan Super Star. Kuva Helsingin maailmanvoittajanäyttelystä, jossa Tara oli rotunsa paras. Kehässä piti juosta niin, että handlerin kengätkin lensivät. Kuva Ewa Lach.

Kennel TACILLAN

Anu Katila
Soukanjoentie 256, 60200 Seinäjoki
p. 050 567 6385
kotisivu