Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Shoo Beedoo, Tiia Virkamäki

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2/2007


© Tiia Virkamäki

shoobeedoo.jpgKuvassa Tiia ja Auretan Scarlet Sabina

Hei! Olen Tiia Virkamäki 29v. Perheeseeni kuuluu mieheni Juha, lapset Isa s.-98, Arsi s.-03, Eliel s.-05 ja Ilmari s.-06. Lisäksi meillä kotona on kääpiöt Kerttu, Irma, Ritva ja Aune, sijoituksessa Lohjalla "Ninni" Shoo Beedoo Diamond Diana. Asumme Karjaalla, joka sijaitsee n. 75 km Helsingistä Hangon suuntaan, pieni kaupunki kaikilla mukavuuksilla. Tällä hetkellä olen kotona lapsien ja koirien kanssa.

Innostukseni koiriin juontaa juurensa jo lapsuudesta. Meillä on aina ollut kotona koiria, ja jo silloin olin kova ulkoiluttamaan niitä. Näyttelykärpäsen puraistua aloin kilpailla juniorhandlerissa lainakoirien kanssa. Sitä kautta aloin näyttää tuttavieni koiria rotukehissä. Ensimmäisen oman koirani bokseri "Mandyn", Clea's Rambling Rose, sain 14-vuotiaana. Mandyn kanssa harrastin tokoa ja näyttelyitä. Suuresta menestyksestä en päässyt nauttimaan, mutta Mandyn 12-vuotinen elämä oli hyvin opettavainen kaikin puolin.

Ensimmäinen kääpiöpinseri meille tulikin sitten v. 1997 "Kerttu", Airam's Black Fame, jonka ystäväni Jorma Kärkkäinen tuotti Norjasta ja sijoitti meille. Rakastuin rotuun ja tunnistin sen omakseni, suuri luonne pienessä koirassa oli sitä, mitä olin kaivannutkin. Näin meille tuli myös toinen kääkkätyttö "Irma", Auretan Leah Ladylike, s. 1999. Kiinnostuin kasvatustyöstä kokeneita kasvattajia seuranneena ja anoin kennelnimen Shoo Beedoo, jonka sainkin v. 2001. Näin ollen ensimmäinen pentueeni näki päivänvalon samana vuonna. Kolmas koira meille tuli v. 2002 "Ritva", Auretan Scarlet Sabina, niin ikään Jormalta. Ritva ihastuttikin meitä upealla luonteellaan monella tavalla. Vuonna 2006 syntyi ensimmäinen oman kasvattini pentue, josta jäikin kotiin kasvamaan "Aune", Shoo Beedoo Elegance Evelyn.

Kasvatustyössäni olen vielä alussa, ja korvaamaton apu onkin kokeneiden kasvattajien tietotaito rodustamme. Omat kasvatustavoitteeni on kasvattaa hyväluonteisia, terveitä ja kauniita koiria. Vaikea yhtälöhän sen on, mutta aina voi yrittää. Kasvatustyöni pidän pienimuotoisena kotikennelinä.

Meillä omat koiramme ovat siirtyneet kuluvan vuoden alussa luonnonmukaiseen ruokintaan, ja koirat voivat hyvin. Tähän mennessä olen syöttänyt pentueeni nappulalla ja lihalla, mutta jatkossa syötän pentueenikin luonnonmukaisesti, positiivisien kokemusten perusteella.

Harrastan koirieni kanssa lenkkeilyä ja näyttelyitä. Suurta näyttelymenestystä ei ainakaan vielä ole "ropissut", mutta toivotaan, että siitäkin pääsisi joskus nauttimaan.

Parhaimmat muistot kasvatustyöstäni ovat ehdottomasti jokaisen pentueen kohdalla nähdä se, miten upeita "äitejä" kääpiöpinserit ovatkaan, hoitavat pennut aina antaumuksella ja rakkaudella. Pentujen kehityksen seuraaminen on yksi parhaita asioita kasvattajana olemisessa. On aina vaan hieno nähdä silmien aukeavan ja pentujen lähtevän kävelemään ensimmäisiä horjuvia askeliaan. Luovutusikään tullessaan pennut ovat jo käyneet läpi mielettömän kehityskaareen ja ovat valmiina uusiin haasteisiin. Haikeaahan se on laittaa "lapset" maailmalle, mutta sekin kuuluu tähän kasvattajan hommaan, ikävä kyllä. Innolla myös aina odotan, miten se kehitys vie pentuja aikuisuuteen ja minkälaisia koiruuksia niistä aikuisina tuleekaan. Kiitollista on myös kuulla, että perheillä on paljon iloa kasvateistani ja ovat pärjänneet hyvin koiriensa kanssa.

Kääpiöpinsereiden suosio on noussut raketin lailla, siitä mitä se oli silloin, kun meille tuli Kerttu. Näyttelyissä käyvien koirien määrä on kasvanut hurjasti ja kilpailu koventunut. Koirat ovat todella kauniita, hyvässä kunnossa ja mikä parasta, niitä on runsaasti. Jalostuksellisesti on hyvä, että koiria tutkitaan mahdollisten perinnöllisten sairauksien vuoksi.

Rotumme tulevaisuuden näen erittäin valoisana, tosin onhan tässä nyt tullut kaikenlaista silmäsairauksia ja epilepsiaa esille, mutta tästähän ei ole kuin yksi suunt,a ja se on ylöspäin. Oikeilla jalostuvalinnoilla varmasti päästään hyvään tilanteeseen niidenkin suhteen.

Lukijoille oikein hyvää kesää ja menestystä kehissä! Jormalle suuri kiitos, että on johdattanut minut tämän mukavan rodun pariin! Megaterveiset kaikille kasvateilleni!

Kennel Shoo Beedoo
Tiia Virkamäki
Koivumäenkatu 15, 10300 karjaa
puh. 040 552 6723
Kotisivut